سرخط خبرها:
مصوبات حقوق شهروندی
  • مصوب جلسه۴۲۷ مورخ۸۴/۱۰/۱۳شورای‌فرهنگ‌عمومی

مقدمه:

     «حجاب» از ارزنده‌ترین نمودهای فرهنگی، اجتماعی در تمدن ايراني ـ اسلامي مي‌باشد، که پيشينه آن به قبل از ورود اسلام مي‌رسد، اما در فرهنگ اسلامي به اوج تعالي و منتهاي ارزش و اعتبار خود مي‌رسد.

    حجاب و عفاف پدیدة مذهبی‌ـ ارزشی مهمی در تعاليم اسلامي مي‌باشد و توجه به زمينه‌هاي فرهنگي‌ـ اجتماعي به عنوان بستر آن بسيار شايسته و لازم مي‌نمايد و اشاعه و تعميق آن نيازمند آموزش‌هاي بنيادين و مداوم در خانواده، مدرسه، دانشگاه و اجتماع است.

     بدیهی است که در کنار شرایط مساعد اجتماعی براي ارزش تلقي کردن و الگوپذيري اين فرهنگ، نيازمند دروني و نهادينه شدن آن در وجود افراد مي‌باشد. بدون شک رسيدن به اين هدف نيازمند مشاركت و توجه جدي همة نهادها و دستگاه‌ها به صورت مستمر و هدفمند مي‌باشد.

 

سیاستها و راهکارها

۱ـ در اولویت قراردادن موضوع حجاب و عفاف در برنامه‌های دستگاه‌های اجرایي  کشور براي مقابله با روند فزاينده بدحجابي.

۲ـ ابلاغ روش‌های اجرایی و تعیين ضوابط و هنجارهاي روشن در مورد نوع لباس و پوشش افراد در بخش‌هاي رسمي و اداري کشور.

۳ـ  نظارت بر رعایت حریم حجاب وعفاف در سازمان‌های دولتی و عمومي و نظارت و تأکيد بر ضرورت رعايت سادگي و پوشش و فرم‌هاي اسلامي وحضور ساده و بي‌آرايش در محيط کار به دليل تأثير منفي بر مراجعين.

۴ـ تعریف استانداردهای فرهنگی مناسب جهت ترویج فرهنگ عفاف منطبق با فرهنگ ديني و ملي و فراهم کردن زمينه‌هاي لازم براي ترويج الگوهاي مناسب پوشش اسلامي توسط نهادهاي الگوده.

۵ـ ایجاد مراکز و مؤسسات متعدد با هدف الگوسازی، ارائه مدل‌های مناسب و متنوع و ایجاد رقابت سالم در اين زمينه بين افراد. 

۶ـ وضع قوانین و مقررات لازم برای اصلاح وضعیت پوشش در جامعه.

۷ـ گسترش و تقویت مراجع قانونی برای ترویج پوشش اسلامي در جامعه.

۸ـ اصالت بخشی به فرهنگ عفاف از طریق محصولات متنوع فرهنگی، هنری متناسب.

۹ـ رعایت حجاب و حفظ شئونات اسلامی از سوی مدیران، مسئولين حکومتي و خانواده‌هاي آنان و تدوين شاخص‌هايي در اين زمينه براي گزينش مديران.

۱۰ـ رفع اشکالات قانونی در نحوه تولید، توزیع و عرضه پوشاک داخلی و خارجي.

۱۱ـ پیگیری نحوه اجرای طرح گسترش فرهنگ عفاف به صورت مستمر در جلسات شوراي فرهنگ عمومي استان‌ها و ارائه گزارش‌هاي منظم به وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي (رئيس کميته).

۱۲ـ ارزیابی دقیق از اجرای طرح‌ها توسط دستگاه‌هاي فرهنگي، انتظامي و قضايي براي مقابله با مظاهر بدحجابي و يافتن راهکارهاي مناسب توسط کميته توسعه و ترويج فرهنگ عفاف.

۱۳ـ نظارت و ارزیابی عملکرد رسانه‌ها ـ خصوصاً صدا و سیما ـ در ارتباط با الگوهای تبليغي آنها و تاثير آن در جامعه.

۱۴ـ احیاء سنّت حسنه «امر به معروف و نهی از منکر» در مورد حجاب و عفاف.

۱۵ـ فراهم کردن زمینه‌های لازم جهت تهیه کتب، نشریات و توليدات علمي ـ فرهنگي به منظور ترويج فرهنگ عفاف و پاسخگويي به شبهات موجود در مورد آن.

۱۶ـ انجام سیاست‌های تشویقی درباره مديران و کارگزاراني که در محيط کار خود اصول عفاف وپوشش اسلامي را رعايت مي‌کنند.

 

وظایف تخصصی دستگاههای قانونگذار و اجرایي

 

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

۱ـ هماهنگی و نظارت بر رسانه‌های ارتباط جمعی همانند: روزنامه‌ها، مجلات، محصولات سمعی و بصري، نمايش‌ها و ... براي توجه به فرهنگ حجاب و عفاف و رعايت آن.

۲ـ حمایت مادی و معنوی از آثار فرهنگی‌ـ هنري همانند تسريع در صدور مجوز، ارايه يارانه و تشويق توليد‌کنندگان آثار فرهنگي و هنرمنداني که راهکارهاي تازه و جذاب در راستاي توسعه فرهنگ عفاف ارايه مي‌نمايند.

۳ـ جلوگیری از انتشار و تبلیغ کالاهای فرهنگي که با فرهنگ عفاف و حجاب مغايرت داشته باشد مانند (کتاب، فيلم ، نشريات، تأترو...)

۴ـ ترویج الگوهای مناسب برای عفاف و حجاب و ممانعت از ترویج فرهنگ مدگرايي منفي در محصولات و کالاهاي فرهنگي.

۵ـ هماهنگی و همکاری با رسانه‌های جمعی جهت ايجاد حساسيت لازم در خانواده‌ها نسبت به اهميت فرهنگ حجاب و عفاف.

۶ـ تولید سمفونی و آثار موسیقیايي متناسب با موضوع عفاف وحجاب.

۷ـ برگزاری جشنواره‌های فرهنگی ـ هنری، منطقه‌اي، ملي و بين‌المللي براي رواج فرهنگ عفاف وحجاب.

۸ـ استفاده از ظرفیت سازمان‌های فرهنگی غیردولتي و خصوصي  جهت ترويج فرهنگ عفاف و حجاب.

۹ـ نظارت فرهنگی بر اینترنت و ایجاد سیاست‌هاي حمايتي و هدايتي به منظور تعميق فرهنگ عفاف وحجاب و جلوگيري از ورود و گسترش مظاهر تهاجم فرهنگي.

۱۰ـ تبیین و تحلیل ریشه‌هاي ديني و اعتقادي فرهنگ عفاف و حجاب ـ به ويژه براي نسل جوان ـ از طريق توليدات ملي، نشست‌هاي فکري ـ فرهنگي، ايجاد باشگاه انديشه و مانند آن.

۱۱ـ نظارت بر تشکل‌های هنری ـ مردمی، نمایشگاه‌هاي هنري و محافل هنري عمومي مانند: کنسرت‌ها و نمايشگاه‌ها در جهت رعايت فرهنگ عفاف وحجاب.

۱۲ـ اهتمام لازم برای اجرای قانون «منع استفاده ابزاری از تصاویر زنان در مطبوعات».

۱۳‑ به عضویت پذیرفتن خانم‌های متعهد و مطلع از مسائل عفاف و حجاب در هیأت‌هاي نظارت بر بازبيني فيلم، کتاب و...

۱۴ـ تهیه فیلم‌های سینمايي در مورد تاريخچه‌ي کشف حجاب در ايران  و بررسي علل و عوامل آن.

۱۵ـ استفاده مناسب از لباس‌های اسلامی ـ ملی (حجاب و حجاب برتر) در فیلم‌هاي سينمايي و استفاده نکردن از اين پوشش توسط شخصيت‌هاي منفي و منفور در فيلم‌ها .

۱۶ـ ارزیابی مستمر وضعیت حضور زنان در فیلم‌هاي سينمايي و مطبوعات.

۱۷ـ نظارت دقیق و اصولی بر وضعیت فرهنگی ـ اخلاقي سالن‌هاي سينما و مراکز مربوط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي.

۱۸ـ حمایت از انتشار نشریات تخصصی و پوشاک اسلامی و سعي در جهاني نمودن اين نشريات از طريق اينترنت.

۱۹ـ  ارتباط مستمر و تبلیغ در جهت گسترش فرهنگ و سنن ایرانی ـ اسلامی در بين ايرانيان مقيم خارج از کشور بوسيله رايزني‌‌هاي فرهنگي در سفارتخانه‌هاي ج.ا.ا در سراسر دنيا (با همکاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي).

۲۰ـ همکاری و هماهنگی در جهت اعزام گروه‌های فرهنگی جهت ترويج و تبليغ فرهنگ و آداب اسلامي ـ ملي براي ساير ملل ـ خصوصاً ايرانيان مقيم خارج از کشور ـ (با همکاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي).

۲۱ـ توسعه و گسترش ارتباط فرهنگی‌ـ اسلامی و ملی بین سفارتخانه‌هاي کشورهاي اسلامي در ايران (‌با همکاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي).

 

وزارت بازرگانی

۱ـ حمایت عملی از طراحان و تولیدکنندگان پوشاک‌های ساده و اسلامي در جهت ايجاد تنوع در الگوهاي پوشش اسلامي.

۲ـ نظارت مستمر و مؤثر بر عملکرد واحدهای تولیدی پوشاک از طریق سازمان‌هاي مربوطه.

۳ـ حمایت کامل ـ حتی یارانه‌ای ـ  از واحدهاي توليدي پارچه‌هاي چادري.

۴ـ کنترل اماکن تجاری عمومی (شامل فروشگاه‌ها، مجتمع‌های تجاری، نمايشگاه‌ها و...) از نظر پوشش و بدحجابي.

۵ـ تدوین قوانینی برای ممنوعيت عرضه لباس‌هاي دست دوم خارجي در کشور.

۶ـ اجرای شیوه‌نامه و ملزم ساختن واحدهای تولیدي جهت نصب نام تجاري(Brand) بر روی پوشاک تولید شده در داخل.

۷ـ اطلاع‌رسانی و ارتقاء سطح دانش و بینش واحدهای تولیدي، توزيعي، آرايشگاه‌ها، دستگاه‌هاي عرضة لوازم بانوان در مورد حجاب و عفاف.

۸ ـ حمایت همه جانبه از برگزاری جشنواره‌های ادواری و نمايشگاه‌هاي عرضه البسه و لوازم زنان منطبق با الگوهاي ارزشي اسلامي و معرفي واحدهاي نمونه در سطح کشور و خارج از کشور.

۹ـ پیشنهاد قوانین مشخص در مدت ۳ ماه برای نظارت بهتر بر تولید و توزيع پوشاک و نحوه برخورد با متخلفين واحدهاي توليدي و استانداردسازي آن به شوراي عالي انقلاب فرهنگي و مجلس شوراي اسلامي.

۱۰ـ اهتمام برای اجرای مناسب‌تر مقررات در چیدمان آرایش/ تزيين ويترين‌ها و استفاده از مانکن‌ها جهت حفظ حريم عفت عمومي.

۱۱ـ نظارت بر رعایت اصل عفاف در نوع بسته‌بندی و عدم استفاده از تصویرهای نامناسب در تبليغات تجاري کالا.

۱۲ـ تهیه احکام شرعی مرتبط با اسناد و آموزش آن به اصناف توسط وزارت بازرگانی قبل از اخذ مجوز فعالیت.

۱۳ـ برگزاری نمایشگاه‌های لباس ـ ملی و مذهبي ـ جهت ارائه الگوهاي اسلامي و سالم به توليد کنندگان و مصرف‌کنندگان .

 

سازمان صدا و سیما

۱ـ اهتمام ویژه درخصوص معرفی و ترویج فرهنگ عفاف به منظور نهادینه‌سازي و جذاب نمودن آن.

۲ـ تبیین نقش حجاب و عفاف در افزایش سلامت جامعه و بهره‌وری آن از طريق توليد ‌برنامه‌هاي مختلف.

۳ـ فرهنگ‌سازی در زمینه اصلاح پوشش نامناسب و ارائه راه‌حل‌های مؤثر و فوری از طريق توليد برنامه‌هاي کارشناسي، گفتمان، توليد فيلم، تيزرهاي تلويزيوني و‌... .

۴ـ تبیین و آموزش احکام شرعی حجاب و عفاف و رعایت حريم عفاف در خانه و اجتماع و آموزش معيارهاي رفتار صحيح زن و مرد جهت برقراري روابط متعادل اجتماعي.

۵ـ به تصویر کشیدن ابعاد شخصیت‌های الهي اسلام چون حضرت زهرا (س)، حضرت زينب(س) و زنان نمونه از صدر اسلام تا دوران معاصر در مناسبت‌هاي مذهبي و ملي و تأثير آن در فرهنگ‌سازي و گسترش ارزش‌هاي اسلامي به صورت جذاب.

۶ـ ترویج الگوهای مناسب حجاب از طریق تولید فيلم و سريال و ساير برنامه‌هاي تلويزيوني و انجام مناظره علمي، فرهنگي و هنري در خصوص فلسفه حجاب و عفاف به منظور استحکام بنيه اعتقادي و فرهنگي جوانان.

۷ـ به تصویر کشیدن چهره بانوان محجبة کشورهای خارجی در زمينه‌هاي مختلف فرهنگي، هنري، اجتماعي و سياسي از طريق برنامه‌هاي تلويزيون و تهيه فيلم از زندگي آنان .

۸ ـ تهیه فیلم و ارایه تصویر روشن از تاريخچه و خاستگاه کشف حجاب در ايران به عنوان يک حرکت سياسي با هدف تخريب بنيان‌هاي فکري و عقيدتي و رفتاري زنان در جامعه.

۹ـ آموزش و ترویج احکام شرعی حجاب و پوشش بومی (منطقه‌ای) در جغرافياي جمهوري اسلامي ايران.

۱۰ـ به تصویر کشیدن زنان تحصیل کرده، ممتاز، متعهد و باحجاب در فیلم‌ها و مجموعه‌هاي هنري و پرهيز از نشان دادن آنان در نقش‌ها و شخصيت‌هاي عامّه و کم‌سواد.

۱۱ـ نشان‌دادن وضعیت حقوقی، فرهنگی و اجتماعی زنان در غرب و مقايسه آن با وضعيت زنان در ايران به منظور ايجاد احساس رضايت خاطر زنان ايراني از فرهنگ ديني و پايبندي آگاهانه‌تر آنان به‌عفاف و حجاب.

۱۲ـ نشان دادن اثرات منفی فرهنگ مبتذل و غیراخلاقی غرب در زندگی اجتماعي و خانوادگي.

۱۳ـ انجام تمهیدات لازم برای کاهش تأثیرات منفی سريال‌ها و فيلم‌هاي خارجي متضاد با فرهنگ اسلامي از طريق نقد و بررسي فيلم‌ها و سريال‌ها.

۱۴ـ معرفی نمونه‌های عینی از اساتيد، مربيان، نفرات اول کنکور، المپيادي‌ها و خانواده‌هاي ايثارگران و ... از نظر مظاهر عفاف و حجاب و ساده زيستي.

۱۵ـ انعکاس موفقیت‌های جوانان ـ خصوصاً دختران ـ در ابعاد مختلف با هدف احیا و تقویت شخصيت و منزلت اجتماعي آنها.

۱۶ـ تهیه فیلم و گزارش از زندگی زنان فعال در عرصه‌های خانوادگي، مديريتي، علمي، فرهنگي و هنري با محوريت موضوع «عفاف و پوشش».

۱۷ـ آشنا نمودن خانواده‌‌ها و جوانان نسبت به برگزاری ازدواج کم هزینه و ساده با توجه به شرایط اقتصادی جامعه.

۱۸ـ بازنگری در شرایط انتخاب فیلم‌ها وسریال‌هاي خارجي بر اساس ملاک‌هاي حجاب و عفاف.

۱۹ـ تهیه برنامه‌های متناسب با فرهنگ حجاب و عفاف برای کودکان و استفاده از قهرمان‌های عروسکي مطرح در کارتون‌ها و برنامه‌هاي كودك نظير (علي كوچولو، كلاه قرمزي و ... در ترويج فرهنگ عفاف و حجاب با همكاري كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان) .

۲۰ـ تهیه برنامه‌های مختلف در خصوص تاریخچه و جایگاه پوشش و حجاب در غرب، تبيين علل و عوامل آن و چگونگي رواج فرهنگ برهنگي در سده‌هاي اخيردر آن جوامع.

۲۱ـ نظارت مستمر بر تبلیغات تجاری به منظور جلوگیری از ايجاد روحيه مصرف‌گرايي و تجمل‌پرستي به عنوان عوامل ترويج بي‌مبالاتي اخلاقي و سوق آن به سوي تبليغات و آگهي‌هاي فرهنگي و اخلاقي.

۲۲ـ تدوین سیاست‌های روشن و مشخص در مورد سبک لباس و آرایش هنرمندان، مجريان زن و مرد و ... در برنامه‌ها، فيلم‌هاي سينمايي، تأتر و ... با محوريت عفاف و حجاب.

۲۳ـ اطلاع‌رسانی مناسب و دقیق به خانواده‌ها در مورد علل آسیب‌های اجتماعي و انحرافات در خصوص زنان‌ بي‌سرپرست، کودکان خياباني، طلاق، اعتياد، فرار دختران و نشان دادن عدم رعايت عفاف و حجاب در بروز اين ‌آسيب‌ها .

۲۴ـ انعکاس عواقب منفی استفاده از فیلم‌ها، نوارهای مبتذل و حضور در گروه‌های منحرف بر زندگي فردي ـ اجتماعي از طريق برنامه‌هاي مناسب به صورت طبيعي و غيرعمدي.

۲۵ـ نشان دادن اثرات منفی تأثیر فرهنگ مبتذل و غیراخلاقی غرب در زندگي اجتماعي نوجوانان به صورت طبيعي. 

۲۶ـ بیان آیات و روایات و توصیه‌هاي ديني در مورد مسئوليت مشترک زن و مرد در رعايت نگاه، رفتار و گفتار.

۲۷ـ اتخاذ سیاست‌های انضباطی در خصوص بازیگران زن صدا و سيما و جلوگيري از تجليل و تبليغ چهره‌هايي که در مناظر اجتماعي و عمومي با ظاهر و پوشش بد حضور پيدا مي‌کنند.

۲۸ـ ترغیب و تشویق تولید کنندگان آثار فرهنگی که راهکارهاي بديع و جذاب در راستاي تعميق و توسعه فرهنگ عفاف ارائه نمايند.

۲۹ـ تجلیل از هنرمندان و فرهنگ‌سازان متعهد که در اشاعه فرهنگ عفاف و حجاب صاحب اثر و نظر می‌باشند.

۳۰ـ افزایش سطح آگاهی خانواده‌ها از طریق رسانه ملی در مورد  اهميت فرهنگي عفاف و حجاب.

۳۱ـ سفارش ساخت و تولید آثار برجسته و تأثیرگذار در موضوع حجاب.

 

نیروی انتظامی

۱ـ اعلام حدود و ضوابط قانونی عفاف و ملاک‌های بدحجابی در جامعه به منظور تشخیص مصاديق آن.

۲ـ اهتمام بیشتر به برخورد قانونی و محترمانه.

۳ـ همکاری با سازمان‌های ذیربط در فضاسازی تبليغي و فرهنگي در کليه مسيرهاي منتهي به کوهستان‌ها و تفرج‌گاه‌هاي کوهستاني و ساير اماكن عمومي و تفريحي.

۴ـ الزام اتحادیه‌ها، سندیکاها و صنوف در مقابله با بدحجابی.

۵ـ تذکر به افراد بدحجاب و برخورد با آنها طبق ضوابط قانونی در اماکن عمومی شهر.

۶ـ پیشنهاد لایحه قانونی به مراجع قانونگذار در خصوص رعایت پوشش مناسب در هنگام رانندگي.

۷ـ برخورد قانونی با افراد خیابانی، افراد بدحجاب و باندهای اصلي فساد، فحشا و ... .

 ۸ـ نظارت و کنترل قانونی و اصولی بر وضعیت اماکن تفریحي و عمومي نظير پارک‌ها، سالن‌هاي سينما، سالن‌ها و اماکن ورزشي، كوهستان‌ها، سواحل دريايي، جزاير، مناطق آزاد تجاري، فرودگاه‌ها، پايانه‌ها و ... (با مشاركت نهادها و دستگاه‌هاي ذيربط).

۹ـ اهتمام بیشتر به آگاه‌سازی جامعه از آثار مثبت اجتماعی و اخلاقی حجاب و عفاف و نتايج منفي عدم رعايت آن از طريق خلق آثار فرهنگي، هنري و تبليغي (با مشارکت دستگاه‌هاي ذيربط).

۱۰ـ ممانعت از تولید، توزیع و نمایش محصولات سمعی و بصري غيرمجاز و نمايش لباس‌هايي که موجب بي‌عفتي و بدحجابي مي‌شوند.

۱۱ـ کنترل و نظارت جدی بر رعایت حدود و ضوابط قانونی عفاف در مجتمع‌های مسکوني، برج‌ها و شهرک‌ها از طريق مديريت بر اين گونه اماکن.

۱۲ـ توجه و نظارت بر مراکز خطرناک، ویژه و آلوده و اولویت دادن به این برنامه‌ها و مراکز حساس و سلب ابتکار عمل از آنان در نفی امنيت اجتماعي زنان.

۱۳ـ اولویت در بکارگیری زنان مجرب در دستگیري زنان متخلف و تحويل دادن آنان به مراکز امنيتي و جلوگيري از بازتاب منفي آن در بين مردم.

۱۴ـ الزام برگزار‌کنندگان جشن‌ها و مراسم عروسی به رعایت شئونات اسلامی و کنترل افراد شرکت‌کننده در آن و برخورد جدی با مراكز غيرقانوني و فاقد مجوز.

۱۵ـ الزام آرایشگاه‌ها به رعایت ضوابط شرعی و قانونی عفاف و کنترل نحوه ورود و خروج عروس و همراهان وي.

۱۶ـ نظارت مستمر بر اماکن تجاری عمومی شامل: فرودگاه‌ها و مجتمع‌های مسکونی، نمايشگاه‌ها و... بر نحوه پوشش و بازرسي از اين اماکن در رفع بدحجابي (با همکاري دستگاه‌هاي ذيربط).

۱۷ـ آموزش، ساماندهی و بکارگیری نیروهاي آگاه زنان جهت  نظارت بر رعايت حجاب و پوشش در اجتماع، با رعايت حريم و حرمت شخصي افراد.

۱۸ـ کسب اعلام نظر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیروی انتظامی درخصوص برگزاري هرگونه کنسرت و يا جنگ شادي قبل از صدور مجوز.

۱۹ـ توقیف خودروهای دولتی‌ای که سرنشينان آن شئونات اسلامي را رعايت نمي‌کنند.

۲۰ـ اعلام نظر درخصوص فعالیت یا عدم فعالیت بخش‌هایي که مي‌توانند موجب ترويج فساد شوند.

۲۱ـ جلوگیری از فعالیت واحدهای صنفي متخلّف که باعث مخدوش کردن عفت عمومي مي‌شوند.

 

سازمان ملی جوانان

۱ـ طراحی شیوه‌های کارآمد جهت  گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در حوزه‌های مرتبط با جوانان.

۲ـ ایجاد ضوابط مشخص به منظور رعایت عفاف توسط تشکل‌های غیردولتي جوانان و نظارت بر آنان در اين زمينه.

۳ـ حمایت از سازمان‌ها و انجمن‌های غیردولتی که در گسترش فرهنگ عفاف و حجاب فعاليت مي‌کنند.

۴ـ تبیین و معرفی شیوه‌ها و راه‌کارهاي مناسب براي ارتباط سالم و پاک جوانان و اهميت‌زدايي  از نماد لباس و آرايش مبتذل به عنوان شيوه‌اي براي ارتباط.

۵ـ تحقیق و مطالعه پیرامون اثرات منفی تأثیر فرهنگ فاسد و غيراخلاقي غرب در زندگي اجتماعي و فردي جوانان (با همکاري دستگاه‌هاي ذيربط).

۶ـ مطالعه جهت تعیین هنجارهای روشن در زمینه توسعة فرهنگ عفاف متناسب با علايق جوانان و ارزش‌هاي جامعه.

۷ـ برنامه‌ریزی در مورد بهینه‌سازی فرهنگ عفاف در اوقات فراغت با اولويت اجراي برنامه‌ها به تفکيک دختران و پسران.

۸ـ در نظرگرفتن معیار عفاف در انجام پیمایش‌های ملي جوانان و ارائة گزارش‌هاي آن به دستگاه‌هاي مرتبط.

۹ـ انجام پژوهش‌های کاربردی در خصوص توسعه فرهنگ عفاف و تعیین سهم و نقش هر دستگاه بر اساس پژوهش‌هاي انجام شده.

۱۰ـ انجام تحقیقات کاربردی در خصوص علل اجتماعی بالارفتن سن ازدواج و ارائه پیشنهادات مناسب به دستگاه‌هاي ذيربط بر اساس وظايف هر دستگاه.

۱۱ـ آسیب‌شناسی وضعیت ازدواج جوانان در برنامه‌های مصوّب مربوط و ارائة راهکارهاي مناسب جهت دستيابي به اهداف مشخص.

۱۲ـ ایجاد مراکز مشاوره‌ی محلی‌ـ با کادر مجرب ـ جهت اطلاع‌رسانی به خانواد‌ه‌ها و جوانان به صورت حضوري، تلفني و مکاتبه‌اي.

۱۳ـ برگزاری میزگرد و انجام مناظره در خصوص فلسفه عفاف و حجاب.

۱۴ـ تشویق و تجلیل از دختران و پسران نخبه و ممتاز و معرفی افراد نمونه با توجه به الگوبودن آنها در زمینه پوشش.

 

سازمان تبلیغات اسلامی

۱ـ تقویت نظام تبلیغ دینی در دو عرصة سنتي و مدرن در تعميق فرهنگ عفاف و حجاب.

۲ـ آسیب‌شناسی و مطالعة توسعه فرهنگ عفاف و حجاب در نظام تبلیغی ديني و ايجاد نوآوري در اين زمينه.

۳ـ تبیین و تبلیغ جاذبه‌ها و دافعه‌های برخي مسائل در مورد نحوه پوشش و حجاب و گسترش حيا و عفت در خانواده‌ها.

۴ـ تأکید بر اقدامات فرهنگی ـ تبلیغی ـ به ويژه با بهره‌گيري از توانمندي‌هاي رسانه‌اي و نيروي انساني مبلغ ـ با هدف فرهنگ سازي مثبت در زمينه توسعه فرهنگ عفاف و حجاب.

۵ـ تولید محصولات فرهنگی، هنری ـ سینمايي، نمايش، تجسمي، کتاب، رمان و ... ـ براي کودکان و بزرگسالان در زمينه بسط فرهنگ عفاف و حجاب (توسط حوزه هنري).

۶ـ توسعه فضای پرسش و پاسخ مانند برگزاری میزگرد و انجام مناظره در زمینه فرهنگ عفاف و ضوابط شرعي حجاب با بکارگيري ابزارهاي مختلف تبليغي.

۷ـ برگزاری مسابقات فرهنگی ـ هنری و علمی با هدف جهت‌دهي به افکار نسل جوان با موضوع حجاب و عفاف و نظرسنجي از شرکت کنندگان در تهيه طرح‌ها و برنامه‌هاي مناسب در اين زمينه.

۸ـ تأسیس پژوهشکدة توسعة فرهنگ عفاف و حجاب (با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری).

۹ـ توزیع کتب تألیف شده در زمینه بسط فرهنگ عفاف در فروشگاه‌های کتاب شهر سازمان تبليغات اسلامي.

۱۰ـ نشان دادن اثرات منفی فرهنگ مبتذل و غیراخلاقی غرب در زندگی اجتماعي و فردي نوجوانان.

۱۱ـ بیان مناسب آیات و روایات دیني در مورد رعايت نگاه، رفتار و گفتار با در نظر گرفتن مختصات جنسي زن و مرد.

۱۲ ـ ارائه مطالب ارزشی، فرهنگی و جذاب در سالن‌های انتظار فرودگاه‌ها، راه‌آهن، پایانه‌هاي زميني، تابلوهاي الکترونيکي، ميادين و چهارراه‌ها.

وزارت آموزش و پرورش

۱ـ آموزش، ساماندهی، توجیه و بکارگیری مديران، معلمان و کليه پرسنل مدارس جهت ترويج فرهنگ عفاف و حجاب در بين دانش‌آموزان و سازمان‌هاي مربوط نظير بسيج، انجمن‌هاي اسلامي و ...

۲ـ انجام تحقیقات لازم در مورد بسط حیا و عفاف در مدارس به منظور اجرای برنامه‌های فرهنگي، تربيتي و پرورشي در آن.

۳ـ گنجانیدن موضوع عفاف و حجاب از دیدگاه آیات و روایات همراه با تبيين ضرورت و فلسفه‌ي آن براي دانش‌آموزان در کتب درسي کليه مقاطع تحصيلي.

۴ـ اهتمام به مثبت‌نگری و زیبااندیشی در مورد فرهنگ عفاف و حجاب در تأليف کتب درسي.

۵ـ اجرای مسابقات فرهنگی ـ هنری و علمی با هدف جهت‌دهي به افکار نسل جوان با موضوع حجاب و عفاف و نظرسنجي ازجوانان در تهية طرح‌ها و برنامه‌هاي مناسب در زمينه‌ي حجاب. 

۶ـ تجلیل از دختران و پسران نخبه و ممتاز (با توجه به ملاک‌های حجاب و عفاف و علم) و برگزاری مسابقات و معرفی افراد نمونه با توجه به ويژگي‌‌هاي الگويي آنها در زمينه پوشش.

۷ـ آموزش احکام شرعی عفاف و حجاب و برگزاری کلاس‌های دانش‌افزایي براي والدين (خصوصاً مادران) و توجيه آنها نسبت به رعايت حريم عفاف در خانه و محيط‌هاي اجتماعي از طريق انجمن اولياء و مربيان.

۸ـ تأکید بر ضرورت رعایت پوشش و الگوها، مدهای  اسلامی و ترويج الگوهاي بايسته در پوشش دانش‌آموزان و کليه کادر مدرسه و آرايش نکردن در مدارس.

۹ـ تعیین رنگ‌‌ها و مدل‌های متنوع در پوشش دانش‌آموزان با رعایت موازين و ضوابط شرعي جهت تأمين سلايق مختلف.

۱۰ـ مَحْرَم‌سازی محیط‌های آموزشی و پرورشي و اداري به منظور ايجاد زمينه بروز نيازهاي دختران با حفظ سادگي و موازين و ضوابط شرعي براي جلوگيري از خودنمايي آنها در مجامع عمومي.

۱۱ـ آشنا نمودن جوانان ـ خصوصاً دختران ـ برای شناخت توطئه‌ها، زمینه‌ها، روش‌ها و مجاری نفوذ فرهنگ غربی از طريق مدارس.

۱۲ـ آشنا نمودن خانواده‌ها وجوانان با اصول ازدواج آسان و تشکیل خانواده در سنین پایین‌تر با توجه به شرايط اقتصادي جامعه از طريق کتب درسي.

۱۳ـ استفاده از شعرخوانی، قصه‌گویی و نقاشی درمقاطع  پيش دبستاني‌ و مهد کودک جهت آشنا کردن کودكان با فرهنگ عفاف و حجاب.

۱۴ـ معرفی و تشویق نمونه‌های عیني از اساتيد، مربيان، نفرات اول کنکور، المپيادي‌ها و خانواده‌هاي ايثارگران و... از نظر رعايت مظاهر عفاف و حجاب در مدارس.

۱۵ـ انعکاس موفقیت‌های دانش‌آموزان ـ خصوصاً دختران ـ در ابعاد مختلف با هدف ارتقاء شخصیت و منزلت اجتماعی آنها.

۱۶ـ آموزش معیارهای رفتار صحیح زن و مرد جهت برقراری روابط انساني و اجتماعي متعادل در خانواده و جامعه از طريق کتب درسي .

۱۷ـ تهیه و تدوین و نشر کتب، مقالات و جزوات تخصصی در راستای تقويت بنيه اعتقادي و ديني در جهت توسعه فرهنگ عفاف در بين والدين دانش‌آموزان توسط انجمن اوليا و مربيان.

۱۸ـ غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان ـ با تأکید بر فرهنگ عفاف و حجاب‌ـ  از طریق استفاده از توانمندي‌هاي تشکل‌هاي دانش‌آموزي.

۱۹ـ در نظر گرفتن امتیازاتی از نظر انضباطی برای دانش‌آموزاني که پوشش اسلامي را رعايت مي‌کنند.

۲۰ـ در نظر گرفتن امتیازاتی برای مدیران مدارسي که رعايت حجاب کارکنان و دانش‌آموزان آن اسلامي و مناسب مي‌باشد.

۲۱ـ پاسخگو بودن مدیر مدرسه در صورت عدم رعایت عفاف و حجاب از طرف دانش‌آموزان.

 

وزارت امور اقتصادی و دارایی

۱ـ اهتمام بیشتر در ممانعت از ورود غیرقانونی پوشاک و محصولات فرهنگی مغاير با عفت عمومي و شئونات اسلامي با توجه به قوانين مربوطه.

۲ـ ممنوعیت ورود، تولید و عرضه مجسمه‌ها، عروسک‌ها، مانکن‌ها و تابلوهای مروج ضدعفاف نظیر نقاشي، فرش، روزنامه و ... .

۳ـ تدوین قوانینی برای ممنوعيت عرضه لباس‌هاي دست دوم خارجي.

۴ـ وضع تعرفه گمرکی ویژه بر پوشاک و محصولات فرهنگی و کالاهای مغاير با عفت عمومي و شئونات اسلامي.

۵ـ نظارت دقیق بر واردات و صادرات و ترانزیت (عبور) تمامی کالاها (از جمله ‌کالاهای فرهنگي، مواد غذايي، دارويي، آرايشي، پوشاک و ...) با همکاري دستگاه‌هاي ذيربط.

 

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ـ دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی

۱ـ تدوین برنامه جامع فرهنگ عفاف و حجاب با توجه به ضرورت الگوسازی، بهینه‌سازی و به روزکردن الگوها، با در نظر گرفتن تنوع فرهنگي موجود در کشور در محيط‌هاي دانشگاهي توسط پژوهشگاه مطالعات فرهنگي و اجتماعي.

۲ـ آشنا ساختن دانشجویان ـ خصوصاً دختران ـ با توطئه‌ها، زمینه‌ها، روش‌های نفوذ فرهنگ غرب و تأثیر منفي آن در عفاف و حجاب . 

۳ـ انتشار فصلنامة علمی ـ پژوهشی در مورد توسعه فرهنگ عفاف و انجام تحقیقات جامع در این زمينه.

۴ـ نظارت جدی بر اجرای آیین‌نامه انضباطي دانشجويي در محيط‌هاي دانشگاهي، دانشکده‌ها، خوابگاه‌ها، اردوها و همايش‌هاي دانشجويي در زمينه توسعه فرهنگ عفاف.

۵ـ تقدم رعایت‌کنندگان حجاب و عفاف، در جامعه و حمایت از نخبگان باحجاب و معرفی افراد نمونة محجّبه. 

۶ـ حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویي مرتبط با گسترش فرهنگ عفاف و حجاب.

۷ـ رعایت آمایش سرزمینی در جذب دانشجويان بومي.

۸ـ برگزاری میزگرد و انجام مناظره در خصوص فلسفه عفاف و حجاب.

۹ـ آموزش، ساماندهی و بکارگیری نیروهاي آگاه زن به منظور نظارت بر رعايت حجاب و پوشش در اجتماع، همراه با روش‌هاي پسنديده و احترام به حريم افراد.

۱۰ـ تهیه و نشر کتب، مقالات و جزوات تخصصی در زمینه تقویت بنيه اعتقادي و ديني و توسعه فرهنگ عفاف براي والدين و دانشجويان توسط دفتر نهاد نمايندگي ولي فقيه در دانشگاه‌ها.

۱۱ـ آموزش و بکارگیری جوانان آشنا به معارف اسلامی، روان‌شناسی و جامعه‌شناسي ‌زن و مرد جهت اراية مشاوره، ترويج معروف‌هاي اخلاقي و اجراي مناسب‌تر اصول حجاب.

۱۲ـ برخورد غیرمستقیم با عوامل فساد و پوشش نامناسب از طریق تشکل‌های دانشجويي.

۱۳ـ عدم بکارگیری کارکنان بی‌تفاوت به ارزش‌ها و فاقد صلاحیت در دانشگاه‌ها.

۱۴ـ تهیه گزارش سالانه از وضعیت عفاف و حجاب در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی سراسر کشور و نشان دادن و نتایج اجرايي راهکارهاي گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و اراية آن به شوراي عالي انقلاب فرهنگي.

۱۵ـ حمایت از تشکل‌های فعال دانشگاهی جهت انجام اقدامات مناسب در گسترش فرهنگ عفاف.

۱۶ـ تأکید بر ضرورت رعایت پوشش و الگوهای  اسلامی توسط کارکنان و دانشجويان و اساتيد و آرايش نکردن در دانشگاه‌ها.

۱۷ـ آشنا نمودن دانشجویان با  شرایط ازدواج آسان و تشکیل خانواده مستقل و نیمه‌مستقل و کمک به انجام ازدواج‌هاي سالم دانشجويي.

 

مرکز امور زنان و خانواده

۱ـ تحقیق و تدوین کتب و مقالات مناسب در خصوص فلسفه حجاب و عفاف، و شیوه‌های رواج آن در کشور و پاسخگويي به شبهات طرح شده در زمينه حجاب.

۲ـ تهیه پودمان‌های آموزشی ترویج فرهنگ عفاف براي خانواده‌ها.

۳ـ تشکیل دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت برای ارباب رجوع‌ها در دستگاه‌هاي اجرايي و تشکيلات غيردولتي.

۴ـ برگزاری همایش‌ها، کنفرانس‌ها و نشست‌های تخصصی با موضوع فرهنگ عفاف در مراکز علمي ـ تحقيقاتي.

۵ـ تشویق و حمایت از(NGO)هایی که در خصوص ترویج فرهنگ عفاف فعالیت مي‌نمايند.

۶ـ همکاری با سازمان صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص ترویج نمادها و الگوهاي لباس‌هاي بومي ايراني و تشويق و حمايت از مراکز توليد و توزيع لباس‌هاي ملي و اسلامي.

 

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات

۱ـ ایجاد فضای امن در تبادل اطلاعات و جلوگیری از مخدوش شدن حريم عفاف در عرصة تبادل اطلاعات.

۲ـ مسدود کردن سایت‌های ضداخلاقی و ضدحجاب بر اساس مصوبات کمیته پنج نفرة مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي.

۳ـ ارائة تسهیلات و خدمات ارزان برای دستگاه‌ها و NGOهایی که در توسعه‌ی عفاف و حجاب فعالیت فرهنگي مي‌کنند.

۴ـ تأکید بر تسریع در ایجاد سیستم فيلترينگ هوشمند براي جلوگيري از افزايش بي‌بندوباري در جامعه.

۵ـ ارائة گزارش شش ماهه به کمیته در خصوص میزان رجوع کاربران به سایت‌های اينترنتي ضد اخلاقي.

۶ـ برخورد با مؤسسات اینترنتی که دسترسی به سایت‌هاي غيرمجاز را فراهم مي‌نمايند، و جلوگيري از فعاليت‌ آنها. 

۷ـ ارائة نرم‌افزارهای مرتبط ارزان قیمت به خانواده‌ها به منظور جلوگیری از دسترسي به سايت‌هاي ضد اخلاقي. 

۸ـ تامین امکانات لازم ـ از طریق اینترنت ـ برای وزارتخانه‌ها و نهادها جهت گسترش فرهنگ عفاف.

سازمان تربیت بدنی

۱ـ گسترش و بهینه‌سازی فرهنگ عفاف در مراکز‌ آموزشی و سالن‌های ورزشي سازمان تربيت‌ بدني و افزايش ضريب اطمينان خانواده‌ها نسبت به رعايت حريم عفاف و حجاب در ورزشگاه‌ها و سالن‌هاي مخصوص بانوان.

۲ـ اختصاص مراکز ورزشی مناسب برای بانوان جهت گذراندن اوقات فراغت و فضاسازی مناسب جهت برخورداری زنان از آزادي عمل در رعايت حجاب.

۳ـ کنترل سالن‌ها و مجتمع‌های ورزشی بزرگ و کوچک از نظر رعایت پوشش و حجاب.

۴ـ دقت نظر در «صلاحیت متقاضیان» تأسیس اماکن ورزشی به منظور جلوگيري از ورود افراد ناباب و فاقد صلاحيت اخلاقي و ... در اين گونه مشاغل.

۵ـ شناسایی اماکن ورزشی غیرمجاز و رسيدگي به تخلفات اين گونه مراکز (اعم از داراي مجوز و فاقد مجوز) در خصوص عدم رعايت مقررات مصوّب مربوطه.

۶ـ تقلیل مشکلات موجود در مراکز ورزشی و ارائه‌ی راهکارهای  مفيد جهت رفع آنها، اطلاع‌رساني مناسب به مديران، شاغلين و مراجعين اين گونه اماکن براي پيشگيري از بروز تخلفات اجتماعي و ايجاد فضاي سالم براي استفاده بهينه از امكانات ورزشي توسط خانواده‌ها.

۷- استفاده نکردن از مربیان مرد برای خانم‌ها و مربیان زن برای آقايان.

۸ـ عدم استفاده از نوارهای صوتی و تصویری غيرمجاز در اماکن ورزشي.

۹ـ جلوگیری از آوردن تلفن‌های همراه مجهز به دوربین عکاسي و فيلمبرداري به مراکز آموزشي مختص بانوان.

۱۰ـ عدم ورود بانوان به سالن‌های ورزشی مختص آقایان و بالعکس تحت هرعنوان (تماشاگر و ...).

۱۱ـ تذکر جدی توسط مدیر مربوطه به افرادی که در ورود به اماکن ورزشی عفاف و حجاب را رعايت نمي‌کنند.

۱۲ـ طراحی لباس‌های مناسب برای بانوان ورزشکار در راستای حفظ حريم عفاف و حجاب.

۱۳ـ توجه به شیوه‌های تبلیغاتی مناسب و مرتبط و استفاده از تعاليم ديني مرتبط با فرهنگ عفاف و سلامت جسم و روح.

۱۴ـ تجلیل و تشویق ورزشکاران مروج فرهنگ عفاف.

۱۵ـ تبلیغ و الگوسازی مثبت از افراد و تیم‌های اعزامي ورزشي که مروج ارزش‌هاي اخلاقي و فرهنگ عفاف در خارج از کشور هستند.

۱۶ـ ابلاغ چارچوب‌های روشن برای برگزاری جشنواره‌ها و مراسم افتتاحیه و اختتاميه وشرايط حضور حاضران در آن در داخل و خارج از کشور.

۱۷ـ برگزاری کلاس‌های آموزشی جهت آشنایي مربيان و ورزشکاران با احکام و موازين حجاب و عفاف.

۱۸ـ تأکید بر اجرای مقررات انضباطی جهت گسترش فرهنگ عفاف.

 

شهرداری

۱ـ گسترش فرهنگ عفاف در سطح شهر، مراکز فرهنگی، مراکز تحت پوشش شهرداری و مراکز عمومی.

۲ـ ایجاد مراکز مشاوره محلی جهت اطلاع‌رسانی به خانواده‌ها و جوانان به صورت حضوری، تلفني و مکاتبه‌اي، با کادر مجرب و با همکاري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي.

۳ـ جلوگیری از تبلیغ کالاهای فرهنگي و تجاري مغاير با فرهنگ عفاف و حجاب نظير آگهي‌هاي تجارتي و تبليغاتي چهره‌هاي هنري و ورزشي با آرايش و حجاب ضد اسلامي.

۴ـ نوشتن آیات و روایات دینی، فتوا‌هاي علماء، وصيت‌نامه حضرت امام‌(ره) و... به منظور توسعه فرهنگ عفاف در پارک‌ها، ميادين، خودروهاي عمومي شهري، سالن‌هاي سينما، تابلوهاي معابر عمومي و ورزشي با استفاده از ابزارهاي فرهنگي مناسب.

۵ـ تأسیس فرهنگسرای حجاب برای برگزاری جلسات مرتبط، پرسش و پاسخ در زمينه‌ي حجاب، برگزاري مراسم ويژه و...

۶ـ تهیه تندیس و عکس و تصاویر مناسب از شخصیت‌هاي اسلامي، وقايع مهم تاريخي و طرح‌هاي نمادين و استفاده از آنها جهت نصب در اماکن عمومي مهم و تفرجگاه‌ها، همراه با ترميم و بازسازي مستمرآنها.

۷ـ گسترش اماکن عمومی، پارک‌ها و مراکز ورزشی مناسب برای زنان و دختران جهت گذراندن اوقات فراغت و ایجاد فضاهاي مناسب جهت برخورداري آنان از آزادي‌ عمل در رعايت حجاب توسط سازمان‌ پارک‌ها.

۸ـ حمایت از فعالیت‌های عام فرهنگی و هنري دستگاه‌ها در ارتباط با گسترش فرهنگ عفاف.

۹ـ افزایش تسهیلات حمل‌ونقل شهری ویژه بانوان به منظور تأمين آسايش بيشتر آنان (نظير راه‌اندازي و توسعه تاکسي ويژه بانوان و...).

۱۰ـ رعایت موازین شرعی در ساختن اماکن مسکونی از نظر در معرض ديد نبودن ورودي خانه‌ها و ديده ‌نشدن داخل خانه به هنگام باز شدن در.

 

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

۱ـ اجرای کامل قانون انطباق امور پزشکی با موازین شرع مقدس اسلام و ابلاغ دستورالعمل‌های اجرايي جهت نگهداري از بيماران و همراهان در محيط‌هاي درماني.

۲ـ تنظیم و ابلاغ آیین‌نامه انضباطی محيط‌هاي دانشگاهي پيرو مصوبه شماره ۵۰۲ مورخ ۲۲/۵/۱۳۸۱ شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تأکيد بر گسترش فرهنگ عفاف و حجاب.

۳ـ طراحی و ساخت خوابگا‌ه‌های دانشجویی متناسب با ارزش‌هاي اسلامي.

۴ـ نظارت بیشتر بر بیمارستان‌های خصوصی به منظور ترويج فرهنگ حجاب و رعايت حقوق زنان ‌بيمار.

۵ـ اهمیت دادن به حجاب و اخلاق اسلامی به عنوان یکی از پيش‌شرط‌هاي اساسي در انتصاب و استخدام رؤساي دانشگاه‌ها، معاونين، مديران، مسؤولان حوزه‌هاي علمي، فرهنگي و ورزشي و کارکنان.

۶ـ طراحی مبلمان اداری در ساختمان‌های ستادی بيمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و ... براساس حفظ حدود حريم شرعي بين کارمندان زن و مرد و پرهيز از بکارگيري معماري open که موجب رعایت نکردن حریم‌های اخلاقی بين‌ کارمندان زن و مرد مي‌شود.

۷ـ تقویت شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در دانشگاههای علوم پزشکي و بيمارستان‌ها.

۸ـ اهمیت مسأله‌ی حجاب به عنوان یک امتیاز شاخص در گزينش و معرفي دانشجويان نمونه دانشگاه‌هاي علوم پزشکي.

۹ـ ایجاد تسهیلات ویژه برای ازدواج دانشجويي، ساخت خوابگاه‌هاي متأهلي و فعال کردن دفاتر مشاوره در امر ازدواج دانشجويي.

۱۰ـ فعال کردن دانشجویان در حوزه پژوهش‌های علمی درباره حجاب و عفاف در دانشگاه‌ها.

۱۱ـ تنظیم و ابلاغ آیین‌نامه‌ی نحوه‌ي حضور پرسنل‌ همگن و غيرهمگن در بخش‌هاي تشخيص و درمان و نظارت بر اجراي آن.

۱۲ـ الگوسازی مناسب برای جامعه پزشکی در زمینه گسترش فرهنگ عفاف و حجاب با برگزاري همايش‌ها و جشنواره‌هاي علمي و فرهنگي.

۱۳ـ نظارت بر رعایت عفاف و حجاب در سازمان‌های خارجی و مؤسسات پزشکی خصوصي مانند يونسکو، يونيسف، سازمان بهداشت جهاني و... و يکسان‌سازي يونيفرم کارمندان شاغل در مراكز فوق.

۱۴ـ تدوین قوانینی برای ممنوعيت عرضه لباس‌هاي دست دوم خارجي در کشور (با همکاري دستگاه‌هاي ذيربط).

۱۵ـ اهداء بسته‌های فرهنگی به دانشجویان جدیدالورود با موضوع آموزش در حوزه عفاف‌ و‌حجاب.

۱۶ـ ایجاد سایت‌‌های اینترنتي در حوزه فلسفه‌ حجاب، برگزاري جلسات سخنراني، پرسش و پاسخ و همايش‌هاي علمي درباره حجاب توسط کانون‌هاي فرهنگي ـ هنري دانشگاه‌ها.

۱۷ـ ارائة لباس‌های مناسب به بیماران برای ورود به اتاق عمل جراحی.

 

ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر

۱ـ تلاش جهت احیا فریضة امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک وظيفه شرعي، عمومي در تمام مسائل جامعه، خصوصاً گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و همکاري نهادهاي مرتبط، خصوصاً صدا و سيما، در اين زمينه با ستاد احياء.

۲ـ برگزاری همایش و مسابقات فرهنگی گسترده در سراسر کشور برای عمومي  و نهادينه کردن حجاب و پوشش با همکاري مادي و معنوي مردم و دولت و سازمان‌هاي مربوط.

۳ـ تشویق مردم به انجام این فریضه شرعی و انساني.

۴ـ تهیة برنامه‌های تبلیغی و فرهنگي به منظور ترغيب انگيزة دروني آحاد جامعه، بروز حساسيت در قبال مظاهر مخل حريم عفاف در جامعه اسلامي و هماهنگي با دستگاه‌هاي ذي‌ربط جهت اجراي طرح‌ها و برنامه‌هاي فوق.

۵ـ تبیین شاخص‌های حجاب اسلامی و تعيين موارد مخالف با آن.

۶ـ تدوین برنامه‌‌های آموزشی در رابطه با امر به حجاب اسلامی و نهي از بدحجابي با همکاري دستگاه‌هاي ذي‌ربط ونظارت بر اجراي آن.

۷ـ تشویق مسئولان امر در عرصه حجاب و عفاف.

۸ـ اعزام آمران و ناهیان در ادارات به منظور اجرای صحیح این فريضه در خصوص عفاف و حجاب اسلامي از طريق شوراهاي امر به معروف و نهي از منکر.

۹ـ تشویق جامعه به حفظ پوشش اسلامی و قبولاندن نظارت همگانی به عنوان یک اصل مسلم شرعي و انساني.

۱۰ـ اجرای اصول پوشش اسلامی توسط دستگاه‌های ذی‌ربط در جهت مقابله با الگوهاي نامناسب رفتاري در جامعه.

۱۱ـ نظارت بر رعایت کامل عفاف و حجاب در مراکز، سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی.

 

سازمان بهزیستی

۱ـ حمایت از ایجاد تشکل‌های صنفی در خصوص زنان سرپرست خانواده جهت کار آفريني، خودياري و بهبود زندگي اقتصادي آنها و جلوگيري از بروز ناهنجاري‌هاي اخلاقي و فرهنگي در آنان.

۲ـ توانمندسازی، حرفه‌آموزی و تأمین امنیت مالي و جاني زنان بي‌سرپرست به منظور پيشگيري از بروز آسيب‌هاي فرهنگي و اجتماعي با همکاري سازمان فني و حرفه‌اي و وزارت رفاه و تأمين اجتماعي.

۳ـ تفکیک و اولویت‌بندی افراد مجرم در امر ترویج مسائل ضداخلاقي از لحاظ سن، نوع تخلف، ميزان آسيب‌رساني اجتماعي و...  و برنامه‌ريزي مناسب براي اصلاح و بازگشت آنها به زندگي سالم اجتماعي با همکاري سازمان زندان‌ها و دستگاه‌هاي ذي‌ربط.

۴ـ برنامه‌ریزی مناسب برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در مهدکودک‌ها و مراکز تحت پوشش سازمان بهزيستي و نظارت شايسته در جهت تحقق اين امر.

۵ـ بهره‌گیری از آموزش‌های مناسب و منطبق با فرهنگ ایراني ـ اسلامي در مراکز تحت پوشش (نظير مراکز بازپروري و نگهداري زنان و دختران فراري).

 

وزارت امور خارجه

۱ـ نظارت بر ارتباطات و عملکرد سفارتخانه‌ها و مراکز فرهنگی خارجی، از نظر ترویج فرهنگ و پوشش نامناسب و رفتارهای غيراخلاقي در جامعه.

۲ـ معرفی خانواده‌ها و دانشجویان ایرانی مقيم خارج از کشور که در جهت گسترش و اعتلاي فرهنگ و سنت اصيل اسلامي و ملي تلاش نموده‌اند و اعطاي جوايز به اين گونه افراد از طريق رسانه‌هاي گروهي به منظور الگوسازي آنان.

۳ـ تکریم و تشویق بانوان و خانواده‌های محجبه که  با حفظ شئونات اسلامی به سفارتخانه‌هاي ايران در خارج از کشور مراجعه مي‌نمايند.

۴ـ نظارت بر پوشش و حجاب میهمانان و گردشگران خارجی که به ایران مسافرت می‌نمايند.

۵ـ نظارت و کنترل ویژه بر جشن‌ها، میهمانی‌های سفارتخانه‌ها و وابستگان خارجي و ايراني که در آن شرکت مي‌نمايند.

۶ـ همکاری جدی با نیروی انتظامي در جهت شناسايي و برخورد با ايرانيان متخلفي که با  فعاليت‌هاي ضد اخلاقي خود در خارج از کشور حيثيت ملي ـ مذهبي کشور را مخدوش مي‌نمايند.

۷ـ توجیه مناسب متقاضیان روادید توریستي براي رعايت حجاب و شئونات اسلامي توسط گردشگران خارجي در ايران.

۸ـ پیگیری حقوقی براي جلوگيري از فعاليت مراکز و شبکه‌هاي ماهواره‌اي فارسي زبان که در فضاي ايران فعاليت مي‌کنند.

۹ـ دقت در گزینش نیروهای متعهد به عنوان سفیر و کارکنان سفارتخانه‌هاي ايران و نظارت مستمر بر نحوه رفتار و پوشش خانواده آنها.

۱۰ـ تذکر لازم به وابستگان سفارتخانه‌‌های دیگر کشورها جهت رعایت مقررات  عفاف و حجاب اسلامی ـ ايراني.

 

وزارت کار و امور اجتماعی

۱ـ ایجاد فضای مناسب برای کارکنان و برداشتن زمینه‌هاي اختلاط زن و مرد در محيط‌هاي کاري با توجه به فرهنگ عفاف و حجاب توسط کارفرمايان.

۲ـ ارائه آموزش‌های لازم در خصوص رعایت ضوابط اخلاقی و ظاهری (پوشش لباس و آرايش در محيط‌هاي کار) با همکاري مؤسسات شايسته در اين زمينه.

۳ـ تعامل با وزارتخانه‌‌های امور خارجه، (کنسولگری‌های ایراني در خارج از کشور) وزارت کشور و نيروي انتظامي (امور اتباع بيگانه) درخصوص توجيه رواديد ورود به کشور با حق كار نسبت به رعايت مقررات پوشش اسلامي در محيط كار. 

۴ـ نظارت بر رعایت حریم عفاف و حجاب در کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی که ضرورتاً به صورت مختلط اداره مي‌شود.

۵ـ انجام تبلیغات، تهیه انواع بروشور، اطلاعیه و ... در خصوص رعایت حجاب اسلامي و جلوگيري از بي‌بندوباري در محيط‌هاي کاري توسط وزارتخانه‌ها .

 

مجلس شورای اسلامی

۱ـ تهیه و تصویب طرح‌های آسان‌سازی ازدواج و تأمين منابع مورد نياز اقتصادي، فرهنگي و... براي زوج‌هاي جوان.

۲ـ اصلاح قوانین مجازات مجرمین و باندهای اصلی گسترش فساد و فرهنگ ضد حجاب و ابتذال.

۳ـ ضرورت نگاه فرهنگی در تصویب قوانین و نظارت بر اجرای آنها.

۴ـ مجلس شورای اسلامی با تشکیل جلسات کارشناسی و با استفاده از نظرات کارشناسي دستگاه‌هاي ذي‌ربط، نسبت به تهية طرح‌هاي قانوني در راستاي گسترش فرهنگ عفاف و حجاب اقدام نمايد و در هنگام تصويب لوايح طرح‌ شده از سوي نمايندگان از کارشناسان ذي‌ربط و شايسته استفاده نمايد.

۵ـ توجه خاص به سیاست‌های فرهنگی مصوب شورای عالي انقلاب فرهنگي با  موضوع عفاف و حجاب و اهتمام در تصويب قوانين لازم جهت اجراي سياست‌هاي مذکور.

۶ـ مجلس شورای اسلامی باید طرح‌های لازم را در مورد برخورد با قاچاق کالاهاي مروّج ابتذال و بي‌حجابي  با استفاده از نظر مراجع ذي‌‌صلاح تهيه و ارائه نمايد.

۷ـ مجلس نسبت به تهیه طرح‌های قانونی در راستای فرهنگ‌سازي و ارائه الگوهاي مناسب جهت توسعه فرهنگ عفاف اقدام نمايد.

 

وزارت کشور

۱ـ تهیه شناسنامة اجتماعی مناطق مختلف کشور در ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعي با توجه به تنوع فرهنگ‌ها و اعتقادات ديني مردم هر منطقه و برنامه‌ريزي جهت تقويت فرهنگ عفاف متناسب با آداب و رسوم آنها.

۲ـ نظارت بر عملکرد و ارتباطات اقلیت‌های دینی از نظر فرهنگ و پوشش آنان و جلوگيري کردن از پوشش‌هاي نامناسب در اجتماع و تذکر دادن در مورد رعايت قوانين مربوط به حجاب به آنان.

۳ـ تهیه و تدوین قوانین و پیگيري مصوبات در خصوص پشتيباني حقوقي از سازمان‌هاي مربوط نظير قوةقضائيه و نيروي انتظامي به تناسب اعلام نياز اين گونه ارگان‌ها در زمينه برخورد با معضلات و ناهنجاري‌هاي اخلاقي.

۴ـ بررسی آسیب‌ها و معضلات اجتماعی با هدف افزایش ضريب امنيت اخلاقي جامعه، در شوراي اجتماعي و تأمين استان‌ها به منظور تقويت فرهنگ عفاف.

۵ـ همکاری با قوه قضائیه جهت اجرای مؤثر طرح‌های گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه.

۶ـ توجیه، آموزش و  نظارت بر چگونگی پوشش و حجاب اتباع بیگانه و الزام آنان به رعایت ضوابط عفاف و حجاب.

۷ـ کنترل مرزها به منظور جلوگیری از تردد باندها و افرادی که در خصوص تجارت فحشا فعالیت مي‌کنند.

۸ـ مراقبت از مرزهای آبی و خاکی کشور به منظور جلوگیري از هر گونه تردد و نقل و انتقالات غيرمجاز در چارچوب سياست‌هاي امنيتي و انتظامي و قوانين مربوطه.

۹ـ وزارت کشور به عنوان نماینده رئیس جمهور برکلیة ارگان‌ها و وزارتخانه‌ها جهت رعایت عفاف و حجاب نظارت نمايد.

۱۰ـ دقت در صدور مجوز سازمان‌های غیردولتی و نظارت مستمر بر فعالیت آنها با تأکيد بر توسعه فرهنگ عفاف و حجاب.

 ۱۱ـ اجرای برنامه‌های آموزشی و پژوهشی و طرح‌‌هاي ملي منطبق بر هويت ايراني ـ اسلامي در کانون‌‌هاي زنان و جوانان در راستاي گسترش فرهنگ عفاف و حجاب.

 

سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی

۱ـ توجه ویژه به سیاست‌ها و آموزه‌های فرهنگ عفاف و حجاب در هنگام تدوین برنامه‌هاي توسعه پنج ساله و بودجه سالانه کشور.

۲ـ گنجاندن آموزه‌های فرهنگ عفاف و حجاب در برنامه‌های درسی ـ در آموزش‌های ضمن خدمت‌ـ براي مديران و کارکنان دولت و تقويت نهادهاي نظارتي و ارزش‌يابي در راستاي حاکميت فرهنگ عفاف در ادارات و مراکز‌ آموزشي.

۳ـ برنامه‌ریزی در جهت  آموزش، توسعه و گسترش فرهنگ عفاف مختص مدیران و کارکنان دولت.

۴ـ اجرای بخشنامه‌های مربوط به ارزش‌‌یابی در راستاي تحقق مفاد سياست‌ها و روش‌هاي اجرايي طرح عفاف در کليه ادارات.

۵ـ آشنا نمودن کارشناسان و برنامه‌ریزان کشور نسبت به ضرورت نگاه فرهنگی در حیطه عفاف و حجاب.

۶ـ تسهیل و تسریع در بودجه‌های مصوب مرتبط با طرح‌های گسترش فرهنگ عفاف و حجاب اسلامي که از سوي وزارتخانه‌هاي مربوط ارائه شده است.

۷ـ معرفی ادارات، سازمان‌ها و ارگان‌ها، نهادها و .. به عنوان نهادهای نمونه که موفقیت بیشتري در راستاي اجراي طرح عفاف از طرف پرسنل زيرمجموعه و ارباب رجوع داشته‌اند.

۸ـ ارزیابی تأثیر اجرایي طرح‌هاي فرهنگ‌سازي اسلامي سال‌هاي گذشته و استفاده از اين تجربه در جهت گسترش فرهنگ حجاب آينده و توجه به تدوين مناسب برنامه‌ها و بودجه‌ي متناسب با آن در زمينه‌ي حجاب.

۹ـ دقت در تنظیم ضوابط مربوط به حوزه عفاف و حجاب در جذب و بکارگیری داوطلبان استخدام در دستگاه‌های دولتي.

 

قوه قضاییه

۱ـ تدوین قوانین لازم و کارآمد در خصوص پیشگیري از بروز و گسترش فساد و ابتذال در جامعه.

 ۲ـ پیشنهاد اصلاح قوانین، کارآمد کردن قوانین در خصوص پشتیباني قضايي از  ضابطين، مجازات مجرمين و باندهاي اصلي گسترش فساد و بدحجابي.

۳ـ گنجاندن مفاهیم عفاف و حجاب در دوره‌های آموزشی و تربیتي جوانان و نوجوانان بزهکار و مجرم به منظور بازپروري و اصلاح آنها.

۴ـ قوه قضائیه در مراکز استان‌ها و شهرستان‌های تابعه، دادسراها و شعبات ویژه‌ای براي برخورد با جرائم مربوط به بدحجابي، منکراتي و باندهاي فساد و فحشا تأسيس نمايد.

۵ـ بکارگیری قضات مجرب، برخورد قضایی يکسان با مجرمان و متخلفان در سراسر کشور و ارتقاء سطح آموزش ضابطان جهت اجراي احکام قضايي.

 

وزارت مسکن و شهرسازی

۱ـ  تأکید بر اجرای مقررات ساختمانی در جهت استفاده از معماری متناسب با فرهنگ ديني به صورتي که خانواده‌ها در حريم خانه احساس آزادي عمل و آرامش کنند. موضوع مصوبه مورخ ۱۴/۱۲/۱۳۷۱ شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران.

مصوبه ۱۴/۱۲/۱۳۷۱ شورای عالی شهرسازی و معماری: ضوابط و مقررات منطقه‌بندي مسکوني شهرها، مجتمع آپارتماني، چند خانواري وتک واحدي در جهت حفظ حقوق همسايگي در واحدهاي مسکوني به لحاظ تأمين نورـ آفتاب و عدم اشراف.

۲ـ معرفی نمونه‌های موفق ساخت و ساز متناسب با فرهنگ ایرانی ـ اسلامي جهت الگوبرداري سازندگان.

۳ـ رعایت موازین شرعی به لحاظ عدم دید داشتن ورودي خانه‌ها، درب ورودي ‌خانه‌هاي آپارتماني به گونه‌اي طراحي گردد که به هنگام بازشدن، محوطة داخلي خانه (اتاق‌هاي نشيمن و هال ) در معرض ديد نباشد.

۴ ـ تدوین سیاست‌ها و اجرای برنامه‌های مناسب در جهت تأمين تسهيلات لازم براي خانه‌دار شدن اقشار جوان و زنان سرپرست خانوار از طريق مسکن استيجاري.

۵ ـ رعایت مصوبات مربوط به تهیه نقشه‌های جامع و تفصیلي حدود مربوط به بلند مرتبه‌سازي در هر منطقه با توجه به فرهنگ ديني و حريم خانواده‌ها با هماهنگي سازمان‌ها و نهادهاي مرتبط با نظارت دقيق شهرداري‌ها.

۶ ـ کوشش در جهت تقویت و ترویج شهرسازی ومعماری اسلامي به طوري که ارزش‌هاي اخلاقي و ديني ملاک عمل بوده و همواره در طراحي‌هاي شهري منظور گردد.

۷ـ تشکیل کمیسیون معماری و طراحي شهري به منظور يافتن راهکارهايي جهت رعايت اصول و ارزش‌هاي معماري و شهرسازي ايران (موضوع ماده‌ي ۲ قانون نظام مهندسي و کنترل ساختمان مصوب ۱۳۷۴)

۸ـ اختصاص واحد مسکونی به ائمة جماعات و طلاب علوم دینی در مجتمع‌های بزرگ مسکوني ‌ـ احداثي اين وزارتخانه ـ به منظور ترويج معارف و فرهنگ اسلامي.

۹ـ پیشنهاد اصلاح ماده‌ی ۸ قانون تملک آپارتمان به این شرح : در هر ساختمان مشمول مقررات این قانون در صورتی که عده‌ی مالکین بيش از سه نفر باشد مجمع عمومي مکلفند مدير يا مديراني از بين خود يا خارج انتخاب نمايند هماهنگي نظم و اداره امور ساختمان به نحوي که آسايش ساكنين آن تأمين شده و از امور خلاف قانون، اخلاق و شئونات اسلامي جلوگيري به عمل آيد به عهدة مدير ساختمان است و گواهي مدير دراين زمينه براي مراجع انتظامي، ضابطين دادگستري و مراجع قضايي معتبر خواهد بود و طرز انتخاب مدير از طرف مالكين، وظايف و تعهدات او و امور مربوط به مدت مديريت و ساير موضوعات مربوطه در آيين‌نامة اين قانون تعيين خواهد شد.

 

سازمان میراث فرهنگی و گردشگری

۱ـ  ترویج فرهنگ عفاف در حوزة سازمان و ادارات تابعه در سراسر کشور و نظارت بر رعایت حجاب اسلامی توسط شاغلین آن سازمان.

 ۲ـ تهیه و تدوین دستورالعمل اجرایی توسط دفتر تدوين استاندارهاي فني و نظارت سازمان جهت: الف ) دفاتر خدمات سياحتي و گردشگري، ب ) اماکن اقامتي و پذيرايي وابسته،ج) موزه‌ها و بناهاي  تاريخي ( اعم از داخلي و خارجي) و ... به منظور تعميم فرهنگ عفاف در اماکن تحت نظارت بر حفظ حجاب اسلامي توسط کارکنان سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و عدم ارائة خدمات به مراجعين متخلف (افراد بدحجاب و بي‌حجاب).

۳ـ بررسی صلاحیت متقاضیان فعالیت در مراکز تحت پوشش سازمان اعم از مديران، متصديان و شاغلين دفاتر خدمات مسافرتي و گردشگري، مراکز اقامتي و پذيرايي، راهنمايان گردشگران و ... توسط حراست سازمان به منظور پيشگيري از ورود افراد فاقد صلاحيت بر مسند مشاغل مذکور و تأمين امنيت اخلاقي براي خانواده‌ها در اين مراکز.

۴ـ جلوگیری از ادامه فعالیت مراکز غیرمجاز، رسيدگي به تخلفات مراکز و دفاتر داراي مجوز و معرفي متخلفين به مراجع قضايي. 

۵ـ نظارت بر گروه‌های ویژه‌ی گردشگران خارجی به منظور رعايت شئونات اسلامي و جلوگيري از اشاعه فرهنگ مبتذل در جامعه .

۶ ـ ایجاد مراکز فروش پوشاک، کالاهای فرهنگی و اماکن اقامتی و پذيرايي براي گردشگران خارجي.

۷ ـ اطلاع‌رسانی در خصوص شئونات اسلامی و فرهنگی با جزوات و بروشورهای توزيعي در بين گردشگران.

۸ ـ اختصاص‌ آموزش‌های لازم مرتبط با فرهنگ عفاف و حجاب در دوره‌های هتل‌داری و شرط گزینش و بکارگيري راهنمايان گروه‌هاي گردشگري.

۹ ـ سیاستگزاری فرهنگی در مورد گروه‌های گردشگري اعزامي به مراکز گردشي خارجي به منظور صيانت از فرهنگ و هويت ايراني ـ اسلامي.

۱۰ ـ برنامه‌ریزی، نظارت و کنترل فرهنگی پیرامون اعزام گروه‌هاي گردشگري به خارج از کشور.

۱۱ـ برنامه‌ریزی در خصوص محدودسازی عزیمت گردشگران ايراني به مراکز و مناطق گردشگري غيراخلاقي خارج از کشور.

نیروی مقاومت بسیج

۱ـ  نیروهای بسیجی پس از کسب آموزش‌هاي لازم در بُعد ـ نظارت اعم از محسوس و غيرمحسوس‌ـ جامعه و مراکزي مانند «مدارس، دانشگاه‌ها، مساجد و محلات و ادارات و ...» پيرامون مسأله عفاف براساس ضوابط قانوني اقدام نمايند.

۲ـ اطلاع رسانی در بخش عفاف توسط نیروی مقاومت بسیج از طرق مختلف.

۳ـ انجام کارهای فرهنگی و ارزشی در جامعه با توجه به فرهنگ عفاف.

۴ـ همکاری بسیج به عنوان معتمد و ضابط قوه قضائیه و ناجا در اماکن عمومی جامعه.

۵ـ ترویج فرهنگ عفاف در محیط‌های مأموریتي خود نظير: «ادارات، سازمان‌ها، کارخانجات و... » در بين کارمندان، شاغلين و مراجعه‌کنندگان.

۶ـ آسیب‌شناسی بدحجابی و ابتذال فرهنگی با انجام فعاليت‌هاي پژوهشي و تحقيقاتي.

 

وزارت راه و ترابری

۱ـ  ترویج فرهنگ عفاف در حوزة وزارتخانه و نظارت بر رعایت حجاب اسلامی توسط شاغلین در آن وزارتخانه و ادارات تابعه در سراسر کشور.

۲ـ تهیه و تدوین دستورالعمل اجرایی براي هر يک از سازمان‌هاي تابعه از قبيل: الف‌ـ سازمان هواپيمايي کشور، ب ـ شرکت راه‌آهن جمهوري اسلامي، ج) سازمان حمل و نقل و پايانه‌هاي کشور؛ به منظور تعميم فرهنگ عفاف در اماكن تحت پوشش اين سازمان. 

۳ـ بررسی صلاحیت متقاضیان تأسیس و افتتاح شرکتها و مؤسسات حمل و نقل در کشور «از قبيل: دفاتر فروش بليط هواپيما، قطار، اتوبوس بين شهري، مؤسسات خدمات باربري درون و برون شهري» به منظور پيشگيري از ورود افراد فاقد صلاحيت در مشاغل مذکور و تأمين امنيت اخلاقي خانواده‌ها در استفاده از امکانات و خدمات اين‌گونه مراكز.

۴ـ شناسایی و ساماندهی شرکت‌ها و مؤسسات حمل و نقل غیرمجاز، رسيدگي به تخلفات اين‌گونه مراکزـ اعم از داراي مجوز و فاقد مجوزـ درخصوص عدم رعايت مقررات مصوب، معرفي متخلفين به مراجع ذيصلاح و جلوگيري از ادامة فعاليت آنان.

۵ـ کنترل و نظارت بر فعالیت شرکت‌ها و مؤسسات حمل و نقل زمینی، هوایي، دريايي و ريلي کشور، به منظور تطبيق قوانين موجود در مراکز مذكور با مقررات مصوب  در زمينة توسعة فرهنگ عفاف و حجاب، معرفي متخلفين به مراجع ذيصلاح و جلوگيري از ادامة فعاليت آنان.

۶ـ تشویق و ترغیب شرکت‌ها و مؤسسات حمل و نقل زمینی، هوايي، دريايي و ريلي به اراية خدمات فرهنگي به مسافران به منظور اشاعة فرهنگ عفاف و حجاب.

۷ ـ ایجاد مراکز بهداشتی ـ رفاهی در ایستگاه‌هاي راه‌آهن، فرودگاه‌ها، پايانه‌ها و جاده‌ها به همراه نصب تابلوهاي راهنما و اطلاع‌رساني با محوريت عفاف و حجاب.

این مصوبه برای تصویب نهایي به شوراي عالي انقلاب فرهنگي ارسال گرديده و براي اجرا لازم است به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي برسد

 

صورتجلسه کارگروه صیانت از حقوق شهروندی و ترویج فرهنگ حجاب و عفاف شهرستان شاهرود

رئیس جلسه: رئیس اداره سیاسی و اجتماعی فرمانداري

مکان برگزار جلسه: سالن جلسات  فرمانداری

تاریخ برگزاری جلسه: ۱۴/۷/۱۳۹۵

دستور کار جلسه:

* بحث و تبادل نظر درخصوص  اجرایی نمودن دستور العمل صیانت از حقوق شهروندی و ترويج فرهنگ حجاب و عفاف

خلاصه مذاکرات:

               باستناد دعوتنامه شماره ۸۹۵۸/۱/۵۰۲۵  مورخ ۱۱/۷/۹۵ جلسه  صیانت از حقوق شهروندی و ترویج فرهنگ حجاب و عفاف شهرستان شاهرود مورخ ۱۴/۷/۹۵ در محل سالن جلسات  فرمانداری به ریاست رئیس اداره سیاسی و اجتماعی فرمانداري با حضور مدعوین محترم و با تلاوتی چند از کلام الله مجید برگزار گردید.

ابتدا  آقای عامریون ضمن عرض سلام و خیر مقدم به حاضرین و تسليت ايام عزاداري شهادت امام حسين (ع) گزارشي کوتاه در خصوص اقدامات ستاد صيانت شهرستان  و بازديد هاي اعضای گروه بازرسی ستاد صیانت شهرستان شاهرود از دستگاه های اجرایی ارائه دادند و از دستگاه های اجرايي خواستند موارد مربوط به رعايت حجاب و عفاف و تکريم ارباب رجوع را به صورت جدي پيگيري و جزء اولويت دستور کار خود قرار دهند.

در ادامه نمایندگان دستگاه های اجرایی گزارشي از اقدامات صورت گرفته در زمينه رعايت حجاب و عفاف و امکانات فراهم شده در دستگاه مربوطه جهت تکريم ارباب رجوع ارائه نمودند و نهايتا پس از بحث و تبادل نظر  تصميماتي به شرح ذيل اتخاذ گرديد . 

مصوبات

مسئول پیگیری و اجرا کننده

۱.        با عنایت به نامه شماره ۱۴۷۲/۱/۵۰۲۵ مورخ ۱۲/۲/۹۵  و ارسال ۱۹ برگ فرم بررسی عملکرد در حوزه صیانت از حقوق شهروندی و ترویج عفاف و حجاب ، مقرر شد دستگاه های اجرایی تمهیدات و اقدامات لازم جهت اجرايي شدن موارد عنوان شده در فرم هاي مذکور به عمل آورند.

- کلیه دستگاه های اجرایی

۲.       مقرر شد بازدید اعضای گروه بازرسی ستاد صیانت شهرستان شاهرود  از دستگاه های اجرایی به صورت مستمر در طول سال ادامه یابد و گزارشات تکمیلی مربوطه به دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداري ارسال شود.

- فرمانداری

۳.      با توجه به نقش و جایگاه  صیانت از حقوق شهروندی و ترویج عفاف و حجاب در پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي ، مقرر شد در صورت تامين اعتبار لازم ، همايشي با مشارکت کليه دستگاههاي اجرائي شهرستان به صورت متمرکز با حضور اساتيد و صاحب نظران اين حوزه برگزار گردد.

- کلیه دستگاه های اجرایی

 

 

تاریخ به روز رسانی:
۱۳۹۵/۱۱/۰۷
تعداد بازدید:
۱۵۵۹۶
Powered by DorsaPortal
بارگذاری چیدمان اولیه